Uitgebreide collectie foto’s en boeken concentratiekampen kosteloos ter beschikking voor educatieve doeleinden

dachau-arbeit-macht-freiSinds onze start van het project Silent Witness in 2008 hebben we inmiddels een zeer uitgebreide collectie aan fotomateriaal, boeken, onderzoeksrapportages en andere publicaties opgebouwd. Onze database bevat duizenden foto’s van 27 voormalige concentratiekampen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Frankrijk die wij in de loop der jaren hebben bezocht. De lijst met de bezochte kampen staat vermeld op de homepagina van onze website Silent Witness.

Foto’s en specialistische boeken

Het gaat om foto’s in zwart-wit en in kleur van onder meer de kampterreinen, de gebouwen, herdenkingsmonumenten, standbeelden, gedenkplaatsen, de omgeving en relevante plaatsen en objecten in de omgeving etc. Ook beschikken wij over meer dan honderd grotendeels specialistische boeken over de concentratiekampen en oorlogsgeschiedenis.

Studiedoeleinden of schoolprojecten

Bij elkaar vormt dit een uitgelezen collectie aan studiemateriaal die waardevol zou kunnen zijn voor studiedoeleinden of voor schoolprojecten. Het draagt bij aan onze doelstellingen om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de genocide die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld, daarom stellen wij ons fotomateriaal en de boeken die wij in bezit hebben graag ter beschikking en ter inzage aan studenten, instellingen, scholen en andere educatieve organisaties. Voor het gebruik van het fotomateriaal en het lenen van boeken en onderzoeksdocumenten gelden bepaalde voorwaarden.

 

Voor vragen of mocht u interesse hebben in foto- of onderzoeksmateriaal, neemt u dan contact op met fotograaf Lowy Sterken via e-mailadres info@fotosterken.eu.