Foto geselecteerd voor expositie in Center for Holocaust, Verenigde Staten

Graag delen we met u een bijzonder positief bericht dat we onlangs ontvingen. Een van de foto’s uit de vrij omvangrijke collectie die Silent Witness inmiddels rijk is, is geselecteerd als een van de winnende foto’s voor de expositie Through Their Lens in The Center for Holocaust and Humanity Education in Cincinnati, Verenigde Staten.

 

Struggle
(De enorme hoeveelheid prikkeldraad maakte een onuitwisbare indruk op ons. Het is ongelooflijk dat dergelijke dunne draden het verschil betekenen tussen gevangenschap en vrijheid. De foto zet je aan tot nadenken, roept vragen op en nodigt uit tot discussie.)

Voor de Holocaust van historisch belang

In augustus heeft het centrum namelijk opgeroepen tot het inzenden van fotowerk voor deze expositie. Deze oproep was specifiek gericht op personen die plaatsen in Europa hebben bezocht die voor de Holocaust van historisch belang zijn. Nadrukkelijk zijn deze personen uitgenodigd om foto’s van hun reizen die van persoonlijke betekenis zijn, in te sturen. Dat geldt voor leraren, studenten en reizigers naar Europese Holocaust-plaatsen. In september heeft een commissie van The Center for Holocaust and Humanity Education een selectie gemaakt van de inzendingen.

Geselecteerd voor de expositie

Tot onze grote vreugde is onze foto met de titel Strijd (Struggle), een van onze drie inzendingen, geselecteerd voor de expositie. Het betreft de foto die in groot formaat te zien is op de homepagina van Silent Witness. Natuurlijk zijn we daar trots op. Maar meer nog zijn we ontzettend verheugd dat we de verhalen en de beelden – die nooit vergeten mogen worden – onder de aandacht komen van een veel breder, zelfs internationaal publiek en gebruikt worden voor educatie.

 

Onze foto zal tezamen met andere winnende foto’s deel uitmaken van de expositie Through Their Lens. Deze is onderdeel van de hoofdexpositie FotoFocus 2016 met de titel 12 Nazi Concentratiekamp Foto’s door fotograaf James Friedman, tentoongesteld in het Hebrew Union College – Jewish Institute of Religion. De expositie Through Their Lens wordt gehouden in The Center for Holocaust and Humanity Education en loopt van november 2016 tot januari 2017.

 

Kijk voor meer informatie op de website van The Center for Holocaust and Humanity Education