Begin januari berichtten diverse kranten en nieuwssites over de toenemende belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog. Dat werd opgemaakt uit de bezoekersaantallen in 2014 van populaire musea en gedenkplaatsen rond dit onderwerp.

Recordaantal bezoekers Auschwitz

Zo bezochten in 2014 1,5 miljoen mensen het voormalige concentratiekamp Auschwitz in Polen. Een recordaantal, nooit eerder kwamen zoveel mensen in één jaar naar het kamp. De meeste bezoekers waren afkomstig uit Polen, gevolgd door bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Italië. Circa 70% van alle bezoekers waren jongeren.

1,2 miljoen mensen bezochten Anne Frank Huis

Ook het Anne Frank Huis in Amsterdam mocht vorig jaar op 32 duizend bezoekers meer rekenenen dan het jaar ervoor. In totaal bezochten in 2014 1,2 miljoen mensen het museum en het Achterhuis, waar Anne Frank met haar ouders, zus en enkele anderen zat ondergedoken van 6 juli 1942 tot 4 augustus 1944.

 

Bronnen:
Nu.nl: Recordaantal bezoekers Auschwitz
Het Parool: Bezoekersaantallen Anne Frank Huis weer toegenomen