Sis van EeckhoutSis van Eeckhout in plaquetteSilent Witness ging onlangs in gesprek met Sis van Eeckhout – zoon van de in 1991 overleden Ludo van Eck, schrijver van Het Boek der Kampen. Een deel van dit gesprek zullen wij waarschijnlijk ook opnemen in het boek, dat in het voorjaar van 2015 zal verschijnen. Stuurt u ons een mailtje (https://www.silent-witness.nl/) om voor in te tekenen op een exemplaar.

Herinneringsmuur

De foto is genomen in het Belgische plaatsje Mol; Sis staat hier voor de herinneringsmuur in wat voorheen de Veldstraat was, maar later werd hernoemd tot Martelarenstraat als blijvende herinnering aan de tragische gebeurtenissen die in 1944 plaatsvonden. De fotowand, ingehuldigd in augustus 2011, toont circa 50 foto’s van inwoners van Mol die in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd naar de concentratiekampen in Duitsland. Slechts enkelen van hen keerden terug naar huis. De muur is een herinneringsplaats waar familieleden en nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken.