Interview Ernst Verduin – overlevende Auschwitz

Tijdens de Nooit Meer Auschwitz-lezing in januari 2014 raakten we in gesprek met Ernst Verduin, overlevende van Kamp Auschwitz-Monowitz. Met zijn 86 jaar zelfredzaam en energiek. Wij interviewen hem voor ons project. Het wordt een intensief interview met een intelligente, welbespraakte man die ons ontroering en ontzag bezorgt met zijn levensverhaal. Tot in details vertelt hij ons over zijn verblijf in Kamp Auschwitz-Monowitz, als gevangene nummer 150811.

LWS1976 Ernst 03

Door koelbloedig te blijven nadenken en handelen, weet Ernst Verduin enkele malen aan de dood te ontsnappen. Ook overleeft hij in januari 1945 dankzij diezelfde eigenschappen de dodenmars naar Gleiwitz, vanwaar hij op de trein weet te komen naar Buchenwald.

Vandaag de dag weet hij ons alle gebeurtenissen feilloos uit de doeken te doen. Een verhaal dat verdient te worden opgeschreven en doorgegeven aan vele anderen. In het fotoboek-in-wording Silent Witness kunt u straks meerdere foto’s bekijken en zijn hele verhaal lezen.