Interview Herman Otten – overlevende Kamp Amersfoort

1930 Fam Otten

Liefde is sterker dan oorlog. Herman Otten leerde vlak voor de oorlogsjaren Ria (officieel Maria) kennen. Hij wist meteen: dit is de vrouw van mijn leven. Hun liefde sleepte hen door de oorlogsjaren heen: hij vluchtte op spectaculaire wijze uit Kamp Amersfoort, zij hielp hem buiten het kamp. Op een tandem, verkleed als vrouw, fietsten ze de vrijheid weer tegemoet. Ondanks een broer bij de NSB wist Ria haar geliefde goed te verbergen tijdens de resterende oorlogsjaren. Inmiddels zijn ze ruim 60 jaar getrouwd. En wij mochten hen interviewen voor ons project.

 

De hele toedracht rond zijn ontsnapping uit Kamp Amersfoort valt straks te lezen in het fotoboek Silent Witness, dat naar verwachting begin 2015 verschijnt. U kunt alvast voorintekenen op het boek door het sturen van een mailtje naar info@silent-witness.nl.