In de Volkskrant verscheen een bericht over de bezoekersaantallen van oorlogsmusea, die sinds 1995 verdubbeld zijn tot 1,2 miljoen per jaar. Nu, bijna zeventig jaar na de bevrijding blijkt de interesse voor de Tweede Wereldoorlog dus zeer groot. In het artikel stelt de historicus Erik Somers, die verbonden is aan het NIOD, dat vooral jongeren op zoek zijn naar persoonlijke verhalen over de oorlog. Hier vindt u het hele artikel met de titel: Minder belangstelling WOII? Aantal musea neemt juist toe.

 

Wij zijn blij met dit nieuws omdat het bevestigt dat we met ons project over 12 voormalige concentratiekampen een goede keuze hebben gemaakt. En ook dat juist nu het oorlogsverleden mensen meer dan ooit bezighoudt. In het boek besteden we dan ook ruim voldoende aandacht aan de actualiteit. Daarbij brengen we ook persoonlijke verhalen van overlevenden en mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt.